Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 27ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ
Αγαπητοί γονείς,
Με την ευκαιρία της έναρξης του σχολικού έτους ευχόμαστε ολόψυχα υγεία σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας. Να έχουμε μια δημιουργική και καλή σχολική χρονιά.
Θερμές ευχές στους μαθητές και στις μαθήτριες για καλή πρόοδο. Με επιμονή και υπομονή να κατακτήσουν γνώσεις και να καλλιεργήσουν ήθος, για να κερδίσουν την μόρφωση και την ζωή τους.
Ιδιαίτερα ευχόμαστε στους γονείς των παιδιών καλή δύναμη και στους εκπαιδευτικούς μας  με αντοχή και έμπνευση να ανταπεξέλθουν στο δύσκολο παιδαγωγικό τους έργο. Όλοι μαζί να συνεργαστούμε δημιουργικά σε όλη την διάρκεια της σχολικής χρονιάς.
Επιπλέον σας κάνουμε  γνωστό ότι δεν υπάρχουν κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό στο σχολείο μας και με την συμμετοχή του εκπροσώπου του συλλόγου μας στην προγραμματισμένη συνάντηση της Ένωσης Γονέων με τις αρμόδιες διευθύνσεις εκπαίδευσης, αντιδήμαρχο παιδείας κλπ, υπήρξε η δέσμευση ότι :
• Η σύμβαση της υπαλλήλου γενικών καθηκόντων θα παραταθεί για 2 επιπλέον μήνες.
• Θα μετατραπεί άμεσα η σύμβαση της 3ωρης καθαρίστριας του νηπιαγωγείου από μερικής απασχόλησης σε πλήρους, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες και των δυο σχολείων.
• Στην συνάντηση τονίσαμε ότι πάγια θέση του Συλλόγου μας και των εκπροσώπων του γονεϊκού κινήματος είναι η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα των σχολείων, κοινωνικών λειτουργών, ψυχολόγων και σχολικών νοσηλευτών.  Aιτήματα που γίνονται ακόμη πιο επιτακτικά και αναγκαία λόγο της πανδημίας. 
• Τέλος, με επιτυχία δημιουργήθηκαν 2 τμήματα στην Α΄ τάξη του σχολείου μας, μετά από παρεμβάσεις και ανακοινώσεις στα ΜΜΕ, μαζική συμμέτοχη στην γενική συνέλευση και συγκέντρωση υπογραφών, γνωστοποίηση του θέματος  έως την υλοποίηση του δίκαιου αιτήματος μας.
Άμεσα θα προγραμματιστεί η πρώτη Γενική Συνέλευση, ώστε να συζητήσουμε ό,τι μας απασχολεί. Έως τότε, για οποιοδήποτε θέμα σας προβληματίζει μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με τα μέλη του Συλλόγου.
Καλή σχολική χρονιά!
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων