Κυριακή 7 Απριλίου 2019

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΜΑΣ


                  Από                                                                                                        Προς
Συλλόγους Συνοικίας Ιπποκράτη                                                          Υποψήφιους Δημάρχους Δήμου                                                                                                                            Λαρισαίων          

                                                                                               
ΨΗΦΙΣΜΑ

                                                                                                                               
Κυρίες και Κύριοι,
Την Τετάρτη 13-3-2019 στις 06:00 μμ στο 27ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας πραγματοποιήθηκε συζήτηση όλων των Συλλόγων Ιπποκράτη με τους Υποψήφιους Δημάρχους του Δήμου Λαρισαίων και αντιπροσώπων αυτών.  Το θέμα συζήτησης ήταν η κατασκευή πλατείας πολιτιστικού κέντρου και παιδικής χαράς και οι μόνοι αξιόλογοι χώροι οι οποίοι έχουν δεσμευτεί για αυτό τον σκοπό με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του 1980 είναι τα παρακάτω οικόπεδα :

α) Το ΚΧ 885 Α που περικλείεται από τις οδούς Ηρακλειανού, Κορδάτου και Πανσελήνου ακριβώς απέναντι από το 10ο  Γυμνάσιο-Λύκειο, 27ο Δημοτικό και 25ο Νηπιαγωγείο.
β)Το ΚΧ 917Γ- ΟΤ 917 ΚΦ που περικλείεται από τις οδούς Ερμογένους, Χρηστομάνους, Ρηγίνου και Ηρακλείτου.
Οι τοπικοί άρχοντες στο τέλος της συζήτησης δεσμεύτηκαν ότι θα δοθεί άμεσα οριστική λύση και μάλιστα ο νυν αντιδήμαρχος κ. Μαβίδης ανέφερε ότι θα δοθούν χρήματα από το Πράσινο Ταμείο για την κατασκευή της πλατείας. 
Η  συνοικία του Ιπποκράτη, μία από τις πιο παλιές και ιστορικές συνοικίες της πόλης μας η οποία φέρει το όνομα του πατέρα της Ιατρικής Ιπποκράτη, είναι μια πυκνοκατοικημένη συνοικία (περίπου 6000 κάτοικοι).
Δυστυχώς όμως εν έτη 2019, η συνοικία δεν διαθέτει μία πλατεία και οι κάτοικοι έχουν ως μόνο κοινό τόπο συνάντησης και πραγματοποίησης πολιτιστικών εκδηλώσεων το κηποθέατρο Αλκαζάρ, το οποίο δεν μπορεί να αποτελεί λύση καθώς καθίσταται επικίνδυνο να προσεγγιστεί ιδιαίτερα από ηλικιωμένους και μικρά παιδιά καθώς πρέπει να διασχίσουν την λεωφόρο Κοζάνης (δρόμος ταχείας κυκλοφορίας και υψηλών ταχυτήτων).
Από το 1980 οι κάτοικοι της Συνοικίας έχουν κάνει πολλές προσπάθειες προκειμένου να τελειώσει το θέμα της οριστικής απαλλοτρίωσης των παραπάνω προαναφερόμενων εκτάσεων ώστε να αξιοποιηθούν από τον Δήμο αλλά δυστυχώς δεν έγινε απολύτως τίποτα παρά τις υποσχέσεις των διάφορων Δημοτικών αρχών. Επίσης θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι ο νυν Δήμαρχος κ. Καλογιάννης είχε εξαγγείλει στο πρόγραμμα του το 2014 «ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΛΑΤΕΙΑ». Στην συνέχεια στις 2-4-2018 με την κατάθεση υπογραφών από τον Σύλλογο  ΜΕΣ Πέρα Μαχαλά ο νυν Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι η συνοικία θα αποκτήσει δύο πλατείες. Όπως και στους απολογισμούς που έκανε το 2016 και 2018 μετά από ερώτηση κατοίκου της συνοικίας για το θέμα της πλατείας. Τέλος, υπάρχει και ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της 1ης Δημοτικής Κοινότητας για κατασκευή πλατείας.
Την Παρασκευή 22-3-2019 στις 09:00 μμ πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Συλλόγων της συνοικίας Ιπποκράτη, έχοντας ως συμπαραστάτες τους κατοίκους της συνοικίας συλλέγοντας 1246 υπογραφές, στην οποία αποφασίστηκε ομόφωνα η κατάθεση από κοινού Ψηφίσματος, σε ύστατη προσπάθεια ευαισθητοποίησης των Τοπικών Αρχών και έκκλησης να πραγματοποιήσουν το καθήκον τους για την εύρεση οριστικής λύσης ώστε οι χώροι αυτοί να μην αποδεσμευτούν και να αξιοποιηθούν προς χρήση των κατοίκων και κυρίως των παιδιών της συνοικίας.  
                                                                                                              
Λάρισα,  22-3-2019

1)      Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 27ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας

2)      Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 14ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας

3)      Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 10ου  Γυμνασίου  Λάρισας

4)      Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 10ου  Λυκείου  Λάρισας

5)      Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος  Πέρα Μαχαλά

6)      Χορευτικός Όμιλος Λάρισας