Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

Κοπή Βασιλόπιτας στο 27ο Δημ. Σχολείο Λάρισας




Στις 31/1/2019, αποδεχόμενος την πρόσκληση του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, παραβρέθηκε στο σχολείο μας και ευλόγησε την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα.

Την εκδήλωση άνοιξαν με μια σύντομη εισαγωγή ο Διευθυντής του σχολείου κ. Κώστας Παπαδάκης καθώς και ο πρόεδρος του συλλόγου π. Γεώργιος Γκέκας οι οποίοι καλωσόρισαν τον Σεβασμιώτατο και τον ευχαρίστησαν για την παρουσία του.
Κατόπιν, εκλήθη στο βήμα ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος με λόγο καρδιακό και σύγχρονο, όπως κάνει κάθε φορά που απευθύνεται σε νέους ανθρώπους, μίλησε στους μαθητές στους οποίους ανέπτυξε το θέμα της σημασίας της Βασιλόπιτας καθώς και το θεολογικό έργο του Αγίου και Μεγάλου Βασιλείου.
Μετά την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος διένειμε ευλογία σε όλους τους μαθητές και εικόνες του Αγίου Αχιλλείου και Βησσαρίωνος και αποχώρησε από το σχολείο με την διαβεβαίωση ότι θα είναι πάντα δίπλα στον αγώνα μας και στις αγωνίες μας.
Ο Σύλλογος με την σειρά του ως εκτίμηση δώρισε στον Σεβασμιώτατο μια εικόνα της Παναγίας καθώς και από ένα συμβολικό δωράκι στα παιδιά που κερδίσανε το φλουρί.
Τέλος ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων θέλει να ευχαριστήσει τον Διευθυντή, τους υποδιευθυντές, την δασκάλα μουσικής καθώς και όλους τους εκπαιδευτικούς που είναι πάντοτε αρωγοί στις δράσεις του Συλλόγου.